یک ابزار دیجیتال باید از پروتکلهای فراوانی برای اتصال به اینترنت عبور کند. هر وسیله هوشمندی برای اتصال به اینترنت نیازمند دریافت یک آدرس اینترنتی است که IP نام دارد. IP مخفف Internet Protocol است که نسخههای جدیدی از آن در سالهای گذشته معرفی شده است. در این مقاله قرار است ضمن فهمیدن تفاوت ipv4 و ipv6 به مسائلی مثل مشخصات و ویژگی IPV4 ، مشخصات و ویژگی (مزایا) IPV6 و. . بپردازیم پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
IPV4 چیست؟
IP IPV4 چیست؟ مخفف عبارت Internet Protocol است که مدل فنی دریافت و ارسال پکتها در اینترنت را به همراه آدرس گیرنده و فرستنده در شبکهی اینترنت تعیین میکند. بسیاری از شبکهها مفهوم IP را با یک پروتکل با نام TCP در سطح بالاتر ترکیب میکنند که یک ارتباط مجازی در شبکهی کامپیوتری بین گیرنده و فرستنده ایجاد میکند.
با استفاده از آی پی میتوان یک بسته را به کمک آدرسدهی دقیق و درست به شبکه اینترنتی فرستاد، با آنکه گیرنده و فرستنده بهم دیگر وصل نیستند. با استفاده از TCP/IP روی شبکهی ارتباطی موجود یک ارتباط بین دو طرف ایجاد میشود که از طریق آن پیامها را بین دو طرف در یک زمان مشخص میتوان ارسال و دریافت کرد.
IPV6 چیست؟
IPV6 چیست؟ دو نسخه جدید برای اینترنت پروتکل وجود دارد که شامل IPv4 و IPv6 است و شرکتها در حال پشتیبانی از آن هستند. IPv6 را برای پروتکل اینترنت یک انقلاب میتوان خواند.
مشخصات و ویژگی IPV4 چیست؟
IPv4 یا اینترنت پروتکل نسخهی ۴ که از آن برای شناسایی ابزارهای دیجیتال روی شبکه اینترنت استفاده میشود جزء چهارمین ورژن از پروتکل اینترنت است. اینترنت پروتکل طراحی شده است تا از آن برای ارسال پکتها توسط شبکهی ارتباطی به هم و برای ایجاد ارتباط بین سیستمهای متصل استفاده شود.
برای آشنایی با بهترین بازی های ps5 در سال ۲۰۲۲ می توانید مقاله مربوطه را مطالعه کنید.
مشخصات و ویژگی IPV4
پرمصرفترین پروتکل اینترنتی، اینترنت پروتکل نسخهی ۴ است که از آن برای ارتباط شبکهی جهانی اینترنت و همچنین ابزارهای دیجیتال با یکدیگر استفاده میشود. IPv۴ آدرسدهی ۳۲ بیتی ارائه میدهد که با استفاده از آن میتوان ۲ به توان ۳۲ آدرس اینترنتی را (بیش از چهار میلیارد) ایجاد کرد. با توجه به افزایش تعداد ابزارهای دیجیتالی اینترنت متصل میشوند، و گسترش اینترنت پیشبینی میشود در آیندهی نزدیک تعداد آدرسهای مبتنی بر نسخهی چهار تمام شود، چراکه هرروز شاهد افزایش ابزارهای دیجیتال نظیر تبلتها، گوشیهای هوشمند کنسولهای بازی و لپتاپ با قابلیت اتصال به اینترنت هستیم.
برای همین دلیل متخصصان شبکه، اینترنت پروتکل نسخهی ۶ را برای پوشش نیاز به آدرسهای بیشتر ایجاد کردهاند.
ما در مقاله بهترین تلفن بی سیم آمده ایم مدلها را به شما معرفی کرده ایم. در صورت تمایل مطالعه کنید.
اینترنت پروتکل نسخه ۶ یا IPv6 چیست؟
اینترنت پروتکل نسخهی ۶ جدیدترین پروتکل اینترنت برای اختصاص آدرس آی پی است. این پروتکل جدید به عنوان جایگزینIPv4 معرفی شده است.
IPv6 آخرین نسخه پروتکل اینترنت است که دستگاهها را از طریق اینترنت شناسایی میکند. هر دستگاهی که از اینترنت استفاده میکند از آدرس آی پی منحصر بفرد خود به منظور برقراری ارتباط اینترنتی بهره میبرد. به این ترتیب، آدرس آی پی درست مثل آدرسهای دقیق محل زندگی و یا کار هر شخصی و همانند کد پستی مورد نیاز برای ارسال ایمیل است. نسخه فعلی یا همان IPv4، از یک طرح آدرس ۳۲ بیتی برای حمایت از ۴٫۳ میلیارد دستگاه استفاده میکند که به نظر میرسید کافی باشد IPv6 برای جایگزین شدن با IPv4 طراحی شده است، اما فعلا و تا زمان موردنظر از هر دو پروتکل بهصورت همزمان استفاده خواهدشد تا اینکه IPv6 بهصورت کامل جای پروتکل قبلی را بگیرد. یکی دیگر از دلایل طراحی IPv6 این است که افزون بر داشتن آدرسهای بیشتر برای اتصال ابزارهای دیجیتال بیشتر در مقایسه با IPv4، ظرفیت انتقال اطلاعات در شبکه اینترنت یا همان ترافیک را افزایش دهد.
اگر میخواهید طریقه ساخت اپل آیدی را یاد بگیرید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله اش را مطالعه کنید
مشخصات و ویژگی (مزایا) IPV6
IPv4 یک بستر برای آدرسهای اینترنتی است که کشورهای جهان از آن استفاده میکنند اما در تمامی کشورها کمبود این آدرسها باعث مشکلاتی برای شرکتهای خصوصی و دولتی شده است، در بیشتر کشورهای جهان برای رفع آن ورژن جدیدی به نام IPV6 در حال پیادهسازی و یا اجرا شده است. مزایای نظام آدرسدهی IPV6 که در سند راهبردی گذر به این نظام به آن اشاره شده است شامل:
- امنیت بالاتر
- افزایش فضای آدرسدهی
- پشتیبانی از تشخیص هویت داخلی
- پیکربندی خودکار
- انعطافپذیری بالا
- بهبود حقیقی کیفیت خدمات به شکل ملموس برای کاربر (QoS)
- پشتیبانی قوی از امکانات چندبخشی
- مسیریابی کاراکتر
- هِدِر بستهها با فرمت سادهتر
- نیاز نداشتن به (Network Address Translation)
- مسیریابی مالتیکست بهتر
- نداشتن تداخل با آدرسهای درون شبکهای یا خصوصی
- مسیریابی ساده و بهینه
- نیاز نداشتن به DHCP سرور و مدیریت راحتتر
- سهولت در ارتباطات چندگانه
IPv6 از آدرسهای ۱۲۸ بیتی استفاده میکند، حال آنکه در IPv4 از آدرسهای ۳۲ بیتی استفاده میشود.
تفاوت IPv4 و IPv6 چیست؟
حالا باید به تفاوت ipv4 و ipv6 بپردازیم. آی پی یک آدرس با ساختار دو دو است که بهصورت اعداد ده دهی برای درک راحتتر کاربران در قالب یک رشته نمایش داده میشود. برای مثال یک آدرس اینترنتی مبتنی بر IPv4 بهصورت عدد سهتایی در چهار دسته نوشته میشود که از هم توسط یک نقطه جدا میشوند. هر یک از چهار دسته عدد سهتایی این توانایی را دارند تا مقادیر صفر تا ۲۵۵ داشته باشد. برای مثال ۱. ۱۶۰. ۱۰. ۲۴۰ یک آدرس اینترنتی مبتنی بر IPv4 است.
IPv6 بهصورت هگزادسیمال (دستگاه اعداد مبنای ۱۶) یک آدرس اینترنتی ۱۲۸ بیتی است که نوشته میشود و اجزای آن با استفاده از کالِن از هم منفک میشوند. در دستگاه هگزادسیمال، علاوه بر اعداد ۰ تا ۹، اعداد ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۳، ۱۴ و ۱۵ با حروف A تا F نمایش داده میشوند. برای مثال ۳ffe: 1900:4545:3:200: f8ff: fe21:67cf یک آدرس اینترنتی مبتنی بر IPv6 است.
اگر میخواهید تلفن بی سیم خریداری کنید به شما پیشنهاد می کنیم قبل از خرید مقاله راهنمای خرید تلفن بی سیم را مطالعه کنید.
همانطور که گفته شد پروتکل IPv4 از آدرسهای ۳۲ بیتی تشکیل شده است به معنی اینکه این فضا اجازه آدرس دهی حدود ۴٫۳ میلیارد آدرس را میدهد، در حالی کهIPV6 از آدرس وب ۱۲۸ بیتی تشکیل شده که ظرفیت میلیاردها آدرس جدید را دارد. از آنجا که نسخه ۴ پروتکل اینترنت در حال حاضر توان پاسخگویی نیازهای کاربران را ندارند به همین علت عبور از ورژن ۴ به ورژن ۶ امری بسیار مهم و ضروری است.
و در آخر
این پروتکل بسته به کارایی بیشتر، افزایش امنیت و بهبود عملکرد را میتواند مدیریت کند. این مزایا ارائهدهندگان خدمات اینترنت را مجاز میکند و در نتیجه حجم جداول مسیریابیشان را با ایجاد سلسله مراتب زیادتر کم میکند. به همین خاطر برای بهرهگیری از مزایایIPv6 که بر طبق یک پروتکل جدید اینترنتی به تازگی تأسیس شده، تعریف شده نیاز به استفاده از روشها و مکانیزمهایی است که به مهاجرت یاگذار معروف هستند، بر طبق این با استفاده از این روشها و مکانیزمها میتوان از پروتکل فعلی اینترنت یعنی IPV4 به پروتکل جدید ورژن۶ کوچ کرد.