نترسید! پس از خواندن این مقاله شما هنوز هم تور اروپا را برای تماشای فرهنگ و هنر این کشورها رزرو میکنید. اما ۵ نکتهای که ما در این مقاله به آن اشاره داریم، دیدگاهی نسبت به «شکمگردی» است که شاید تا به حال نشنیده باشید.
غذا و طعمها؛ اولین گام آشنایی با فرهنگ هر کشور
غذا بخش مهمی از فرهنگ هر کشوری را تشکیل میدهد. چه بسا بتواند شما را بیشتر از هر کتاب راهنمایی به روح و تاریخ مردم آن کشور نزدیک کند. تصور کنید پس از رزرو تور مکزیک از آژانس مسافرتی پا در این کشور گذاشتهاید. پس از گذر از خیابانهای رنگارنگ و شلوغ، به بازاری محلی میرسید و اولین چیزی که به چشم شما میآید، دکههای تاکو است.. یک لقمه از تاکوی داغ و خوشمزه، شما را به دل تاریخ مکزیک میبرد، جایی که ذرت، به عنوان یکی از اصلیترین محصولات کشور، نقش مهمی در زندگی مردم دارد. پس در واقع سفر برای غذا نه فقط برای لذت بردن از طعمهای جدید، بلکه برای فهمیدن رازهای نهفته در هر کشوری است.
سفر برای غذا در مناسبتهای خاص؛ تجربهای از سنتهای هر کشور
هر بشقاب غذای سنتی، داستانی از زندگی، تاریخ و فلسفههای مردم آن سرزمین میگوید. زمانی که سفر برای غذا را تجربه میکنید، تنها از طعمها لذت نمیبرید، بلکه به درون فرهنگ و آداب و رسوم آن کشور سفر میکنید.
یکی از دوستان تعریف میکرد که در سفر به توکیو در هنگام گذر از کنار رستوران کوچک، بوی سوشی به مشامش رسید. در نتیجه تصمیم گرفت برای چشیدن طعم این غذا وارد رستوران محلی که از آن عبور میکرد، بشود. پس از ورود به رستوران متوجه تابلویی شد که فلسفه سرو سوشی روی آن حک شده بود. در واقع او تعریف میکرد که سوشی برای ژاپنیها صرفا یک غذا نیست و بهدلیل سادگی، زیبایی و احترام به طبیعت سرو میشود و بههمیندلیل در ژاپن غذایی مورد احترام است.
همچنین غذاهایی که برای مناسبتهای خاص یا رویدادهای ویژه تهیه میشوند، اغلب به شما فرصتی میدهند تا ریشههای فرهنگی و معنای زندگی مردم را بهتر درک کنید.
زندگی به سبک محلی؛ طعمها و داستانها از دل هر منطقه
هیچکس به اندازه مردم محلی نمیتواند به شما توصیههای اصیل و پُر از جزئیات در مورد بهترین غذاهای منطقه بدهد. وقتی سفر برای غذای خود را آغاز میکنید، وقت آن است که فراتر از رستورانهای توریستی بروید و وارد دنیای واقعی طعمها و عطرهای محلی شوید. از بومیها سوال کنید، از کوچه پسکوچهها سر در بیاورید و از رستورانهای کوچک و دستفروشهای خیابانی کمک بگیرید.
تصور کنید که در یک بازار محلی در تایلند قدم میزنید، زنی محلی که دستانش در حال آماده کردن «پاد تای» که نوعی پاستای تایلندی است، شما را با لبخند دعوت میکند تا لقمهای از این غذا را امتحان کنید. طعمی که با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست و شما را به دل تاریخ و فرهنگ تایلند میبرد.
در این سفر برای غذا، نه تنها با غذاهای بینظیر روبهرو میشوید، بلکه میزبانی مردم محلی را درک خواهید کرد. در رستورانهای کوچک و خانوادگی، از شما استقبال میشود و کنار یک میز چوبی قدیمی با لبخندهای دوستانه، غذایی را خواهید خورد که هر لقمهاش داستانی برای گفتن دارد.
کشف جواهرات پنهان در دنیای طعمها
اینطور نیست که فقط کشورهای معروف مثل ایتالیا و تایلند برای غذاهای شگفتانگیزشان شناخته شدهاند. کشورهای ناشناختهتر همچون کوبا و کرواسی نیز به همین اندازه شگفتانگیز و پُر از طعمهای منحصر به فرد هستند. در کوبا، طعمهای شاداب و پر از ادویه از دل شهرهای کوچک به شما خوشامد میگویند و در کرواسی، غذاهایی که به سادگی و اصالت خود شناخته میشوند، در دل دریاچهها و سواحل زیبای این کشور منتظر شما هستند.
یاد گرفتن دستور پختی جدید؛ تجربهای دستساز از سفر آشپزی شما
شاید جالب باشد که تجربهای نهچندان دور در رابطه با یکی از سفرهایم را برایتان نقل کنم. چندین سال پیش من با نهال گشت به شماره ۱۸۳۰-۰۲۶ برای رزرو تور تایلند تماس گرفتم. در انتهای رزرو کارشناس تور به من پیشنهاد داد که در جشنواره آشپزی که در مدت زمان تور برگزار میشد، شرکت کنم تا تجربه جدید از طعمها بهدست بیاورم. من این تجربه جدید را پذیرفتم و در طول بازدید از جشنواره متوجه برگزاری ورکشاپ 3 ساعتی شدم که «پد تای» در آن آموزش داده میشد. تصمیم گرفتم در ورکشاپ شرکت کنم و تجربه بینظیری بود.
شرکت در کلاسهای آشپزی در هر سفر آشپزی، به شما فرصتی میدهد تا چیزی بیشتر از طعمها را به خانه ببرید. شما یاد میگیرید که مواد اولیه تازه را بشناسید، ترکیب درست طعمها را درک کنید و تکنیکهای آشپزی که در قلب هر فرهنگ نهفته است را یاد بگیرید. دستور پختها تنها یک هدیه از سفر نیستند، بلکه راهی برای بازگرداندن طعمهای جدید به زندگی روزمره هستند.