در این مقاله به معرفی انواع فلوت میپردازیم. فلوت یکی از محبوبترین و در عین حال قدیمیترین سازهای جهان است که افراد زیادی به نواختن آن علاقمند هستند. این ساز قابلیت نواخته شدن به صورت سولو (تکنوازی) و همچنین به همراه سایر سازها (گروهنوازی) را دارد و میتوان از آن در سبکهای موسیقی راک، جاز، پاپ و… استفاده کرد. در صورتی که برای اولین بار پا به دنیای موسیقی، آن هم از نوع فلوت میگذارید، احتمالا از خود میپرسید فلوت چیست، فلوت جز کدام سازهاست و انتخاب نوع مناسب آن، یکی از دلهره آورترین مراحلی است که پیش روی خود خواهید داشت.
ساز فلوت مدلهای متنوعی دارد که هر کدام از آنها نیز ویژگیهای خاص خودشان را دارند. به همین دلیل انتخاب مناسبترین گزینه برای شروع میتواند کمی چالش برانگیز باشد. اما این کار غیر ممکن نیست و ما اینجاییم تا با مقاله معرفی انواع فلوت شما را برای یک انتخاب آگاهانه و منحصر به فرد یاری کنیم. پیش از هر چیز تکلیفتان را با میزان بودجه، نوع نیاز و خواستههایی که از یک ساز فلوت دارید، مشخص کنید. سپس با بررسی انواع مدلها و ویژگیهای آنها، آنچه را که برای شما مناسب است، انتخاب کنید.
فلوت چیست؟
فلوت از انواع سازهای بادی است که نوازنده با دمیدن در سوراخی که در سر آن تعبیه شده و همزمان به کمک باز و بسته کردن حفرههایی که روی بدنه آن قرار دارد (با استفاده از سر انگشتان)، آن را مینوازد اما امروزه با تغییر شکل و جنس فلوت، این حفرهها با استفاده از کلیدهایی روی بدنه کنترل میشوند. این ساز بادی از پهلو نواخته شده و نوازنده باید آن را در کنار صورت و در راستای شانه خود قرار دهد.
چنانچه قصد یافتن پاسخ سوال چه ارگی بخریم را دارید، مطالعه مقاله راهنمای خرید ارگ خوب را به شما پیشنهاد میدهیم.
میتوان گفت خاستگاه اصلی ساز فلوت، کشور چین بوده و عمر آن در حدود چند هزار سال تخمین زده شده است. در این کشور انواع مختلفی از فلوت وجود دارد که همه آنها به عنوان فلوت چینی شناخته میشوند. در قدیم فلوت همچون نی از چوب ساخته میشد ولی با گذشت زمان، جنس آن به آلیاژ و فلز تغییر پیدا کرد. امروزه شکل جدیدی از فلوت در ارکستر سمفونیکها نواخته میشود که در واقع از اوایل قرن هجدهم در آلمان، توسط شخصی به نام بوهم پدید آمد.
تا پیش از نوآوری بوهم، نواختن فلوت اندکی دشوار بود؛ زیرا باز و بسته کردن حفرههای روی ساز، تماما به کمک حرکت انگشتان دست انجام میشد که این خود نواختن ساز را بسیار دشوار میکرد. اما بوهم توانست تغییراتی را در نوع طراحی فلوت ایجاد کند. او با استفاده از میلهها، فنرها و پدهایی که در ساختار این ساز تعبیه کرد، و همچنین به کمک ایجاد برخی برشهای جدید توانست امکان بسته شدن همزمان چند کلید متعدد را فراهم کند.بدین ترتیب نواختن فلوت برای نوازندگان بسیار آسانتر شد و افراد بیشتری به نواختن آن تمایل نشان دادند.
(برای آشنایی با انتخاب ساز بر اساس شخصیت ، میتوانید این مقاله را نیز مطالعه کنید)
ابتداییترین مدل های ساز فلوت، چوبی یا سفالی بوده است. فلوت چوبی در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد ولی قطر آن، تعداد سوراخها، چگونگی نواختن و… در کشورهای مختلف، متفاوت است.
تفاوت نی و فلوت
نی بهتر است یا فلوت؟ نی یکی از قدیمیترین سازهای ایرانی است که از نظر شکل ظاهری و ساختار، تفاوتهایی با فلوت دارد. از جمله فرق نی و فلوت آن است که نی در موسیقی سنتی ایرانی استفاده میشود و قادر به نواختن ربع پرده دستگاههای آواز ایرانی است ولی فلوت در موسیقی کلاسیک کاربرد دارد. اما از سوی دیگر، هر دوی این سازها متعلق به خانواده سازهای بادی هستند و جنس صدای آنها نیز شبیه یکدیگر میباشد.
(چنانچه قصد آشنایی با ساز هنگ را دارید، مطالعه مقاله ساز هنگ درام چیست را از دست ندهید!)
انواع نی و فلوت
یکی از سوالات متداول هنرجویان این است که “چند نوع فلوت وجود دارد؟“. فلوت از جمله سازهایی است که مدلهای متنوعی دارد و همه آنها قادر به اجرای نتهای مشترکی هستند. تفاوت فلوتهای مختلف با یکدیگر، در نوع طراحی سر فلوت (بخش دهانی) و میزان نفس لازم برای نواختن آنهاست. در ادامه شما را با هر یک از انواع ساز فلوت بیشتر آشنا میکنیم:
- فلوت ریکوردر
فلوت ریکوردر باید بدانید که این فلوت (که به آن فلوت انگلیسی نیز گفته میشود)، یکی از ابتداییترین مدلهای این ساز است که میتواند برای هنرجویان مبتدی و همچنین کودکان گزینه بسیار مناسبی برای شروع یادگیری باشد. فلوت رکوردر بر خلاف سایر انواع ساز فلوت که از پهلو نواخته میشوند، به صورت مستقیم نواخته میشود و همین امر نواختن آن را آسانتر میکند. جنس بدنه این ساز عموما از فلز (استیل) است. قیمت فلوت فلزی با توجه به نوع طراحی آن کمی متفاوت است و با حدود بودجه ۱۰۰ هزار تومان قابل خریداری میباشد.
(برای آشنایی با گیتار برقی، مطالعه راهنمای خرید گیتار الکتریک را از دست ندهید!)
انواع فلوت ریکوردر عبارتاند از:
- سوپرانو: صدای بسیار زیری دارد و برای نواختن آهنگهای شاد مناسب است.
- آلتو: پس از مدل سوپرانو، متداولترین نوع فلوت میباشد. تفاوت فلوت ریکوردر آلتو و سوپرانو در این است که صدای آن در مقایسه با نوع سوپرانو اندکی بمتر است.
- تنور (Tenor): از ویژگیهای این مدل میتوان به صدای بم و قیمت بسیار زیاد آن اشاره کرد.
- مدل بیس: فلوت باس صدای بمی دارد و برای ملودیهای غمگین مناسب است.
برای مشاهده راهنمای خرید گیتار ، مطالعه این مقاله را به شما پیشنهاد میدهیم.
- فلوت کلید دار (بوهم)
انواع فلوت کلید دار که با نامهای فلوت بوهم، کنسرتی و یا فلوت مدرن نیز شناخته میشوند، نسخه حرفهایتری از فلوت رکوردر هستند و عموما برای نوازندگانی مناسباند که با اصول و تکنیکهای ابتدایی نواختن این ساز آشنا هستند. روی بدنه این فلوت بوهم، کلیدهای متعددی قرار گرفته است که برای دست راست و چپ طراحی شده و با استفاده از آن میتوان هوای دمیده شده در فلوت را به صورت نتهای متفاوتی تولید کرد.
مدلهایی از این فلوت که برای افراد مبتدی طراحی شدهاند، از جنس روی و مس با روکش نقره است و به همین دلیل وزن بسیار کمی دارد. اما مدلهای حرفهای این ساز عموما از جنس نقره طراحی میشوند. طول فلوت کلیدی حدود ۷۰ سانتی متر و وزن آن نیز حدود ۶۰۰ گرم است.
(برای یافتن پاسخ سوال سنتور خوب چی بخرم ، مطالعه مقاله راهنمای خرید سنتور را به شما پیشنهاد میدهیم)
- فلوت چوبی
فلوت چوبی ایرانی، فلوتی است که به نام فلوت عربی نیز شهرت دارد. نواختن انواع فلوت چوبی کمی دشوارتر از ساز فلوت کلید دار است و به همین دلیل برای نوازندگان حرفهایتر مناسب میباشد. اگر به نواختن موسیقیهای ایرانی، عربی، هندی و یا ترکی علاقمند هستید، پیشنهاد میکنیم به سراغ این نوع فلوت بروید.
- پن فلوت سرخپوستی
انواع فلوت سرخپوستی (که به عنوان ساز انواع سازهای سرخپوستی نیز شناخته میشود) از ۱۴ تا ۱۸ نی چوبی به هم چسبیده ساخته شده است که سرِ این نیها از یک سو بسته بوده و از سوی دیگر باز است تا نوازنده بتواند با دمیدن هوا در آن، ساز را بنوازد. نیهای این ساز عموما از جنس چوب و یا بامبو است. پن فلوت از جنس بامبو در مقایسه با نوع چوبی آن ظریفتر بوده، صدای آن به هنگام نواختن گرمتر است و چون نیاز به حجم هوای کمتری برای اجرای نتها دارد، یادگیری آن برای هنرجویان مبتدی آسانتر خواهد بود.
(چنانچه قصد یادگیری و آموزش سه تار به صورت آنلاین را دارید، مطالعه این مقاله را به شما پیشنهاد میکنیم)
انواع فلوت سرخپوستی
- پن فلوت دو ردیفه
این نوع پن فلوت عموما در آمریکای جنوبی کاربرد دارد و چیدمان نتها در آن، همانند نتهای پیانو است. از آنجایی که نواختن این ساز آسانتر از سایر مدلهای آن است، به همین دلیل برای نوازندگان مبتدی گزینه بهتری خواهد بود.
- پن فلوت تک ردیفه
این نوع فلوت در گام سل ماژور کوک میشود و هنگام نواختن برخی از نت نیاز است تا نوازنده شیوه دمیدن هوا در ساز را کمی تغییر دهد.
(چنانچه میخواهید بدانید ساز ویولا چیست این مقاله را حتما بخوانید!)
- پن فلوت منحنی
یکی ار محبوبترین انواع پن فلوت، نوع منحنی آن است که دستاورد تغییری است که رومانیاییها در ساختار این ساز ایجاد کردهاند. از مزایای فلوت سرخپوستی منحنی میتوان به حرکت آسانتر دست و لبها به هنگام نواختن اشاره کرد.
یکی از نکاتی که هنگام خرید این نوع فلوت (به ویژه برای شروع یادگیری) باید به آن توجه کنید، این است که سازی را انتخاب کنید که چیدمان نیهای به گونهای باشد که بلندترین نی در دست قویتر شما قرار بگیرد. برای مثال اگر چپ دست هستید، بهتر است پن فلوتی را بخرید که نی بلند آن در دست چپ شما قرار بگیرد. البته اگر نوازندهای حرفهای هستید، چیدمان نیها تفاوت چندان زیادی برای شما نخواهد داشت.
پن فلوت در بسیاری از کشورها از جمله رومانی، آمریکای شمالی و جنوبی، یونان، تایلند و آفریقا نواخته میشود و به همین دلیل نمیتوان آن را منحصرا متعلق به کشور و فرهنگ خاصی دانست اما با این وجود بیشتر مردم آن را متعلق به سرخ پوستان آمریکای جنوبی میدانند.
(برای آشنایی با اینکه چه سازی برای کودکان مناسب است ، میتوانید این مقاله را نیز مطالعه کنید)
- فلوت اوکارینا (Ocarina)
این ساز یکی از قدیمیترین مدلهای فلوت است که معمولاً جنس سفالی دارد اما از شیشه، پلاستیک، فلز و… نیز ساخته میشود. صدای این ساز تا حد زیادی شبیه صدای فلوت رکوردر است. این فلوت دارای ۴ الی ۱۳حفره است که روی بدنه آن تعبیه شدهاند.
چگونه یک فلوت خوب بخریم؟
همانطور که گفته شد، ساز فلوت مدلهای متنوعی دارد که میتواند انتخاب فلوت مناسب برای شروع یادگیری و حتی خرید فلوت حرفه ای را برای شما کمی دشوار کند. در ادامه شما را با برخی از مهمترین نکاتی آشنا میکنیم که میتوانید با در نظر گرفتن آنها، انتخاب مناسبتری داشته باشید.
۱) جنس فلوت
جنس فلوت روی صدایی که از آن خارج میشود، اثر میگذارد. فلوت از جنس نقره یکی از بهترین و پرطرفدارترین انواع این ساز است. فلوت رز گلد نیز به دلیل صدای بسیار دلنشین آن میتواند انتخاب مناسبی باشد. فلوتها حتی میتوانند از جنس تیتانیوم یا پلاتین هم باشند.
برای آشنایی با بهترین کیبوردموسیقی مقاله ، بهترین کیبورد موسیقی مطالعه نمایید.
همچنین در انتخاب جنس فلوت، خوب است که به شرایط آب و هوایی محل سکونت خود نیز توجه کنید؛ برای مثال اگر قصد خرید پن فلوت سرخپوستی را دارید، بهتر است بدانید که پن فلوت ساخته شده از بامبو، در مناطق گرمسیری و با قرار گرفتن در معرض نور خورشید، امکان دارد استحکام خود را از دست بدهد.
۲) سطح مهارت نوازندگی
فلوتی که برای افراد مبتدی طراحی میشود، مسلماً با فلوتهای حرفهای متفاوت است. اگر به تازگی قصد دارید یادگیری این ساز را شروع کنید، بهتر است به سراغ فلوتهایی بروید که سبک هستند و برای نواختن به هوای کمتری نیاز دارند. فلوت ریکوردر میتواند انتخاب مناسبی برای این دسته از نوازندگان باشد. اما اگر نوازنده فلوت حرفه ای هستید و یا قصد ارتقای ساز خود را دارید، سایر انواع این ساز نیز میتوانند با توجه به سطح مهارت و علاقه شما، گزینههای خوبی باشند.
۳) سلامت قطعات و بدنه ساز
تمام قطعات فلوت را به دقت بررسی کنید. ممکن است خراشهای مویی و بسیار کوچکی روی آن ببینید که میتوانند از کیفیت صدای فلوت و نتهای آن به هنگام نواختن، بکاهند. همچنین تمام قطعات باید در جای خود قرار گرفته باشند و چیزی از آنها کم نباشد.
۴) ساز خود را امتحان کنید
پیش از خرید، حتما فلوت را بنوازید و مطمئن شوید که تمام نتها به درستی اجرا میشوند. در صورتیکه مبتدی هستید و در نواختن ساز تسلط کافی ندارید، بهتر است حتماً همراه با یکی از دوستان و یا استاد موسیقی خود برای خرید اقدام کنید تا او بتواند با نواختن ساز، به صحت نتهای اجرا شده پی ببرد و شما نیز با گوش فرا دادن به آن، مطمئن شوید که صدای ساز به دلتان مینشیند.
برای آشنایی با ساز های کوبه ای ، بهترین ساز کوبه ای را مطالعه نمایید.
۵) مهارت نفس گیری
یکی از نکات مهمی که پیش از خرید ساز فلوت باید بدانید، این است که برای نواختن آن باید از دمیدن نفس خود در ساز استفاده کنید. فلوت مناسب برای شروع یادگیری، فلوتی است که نیاز به حجم هوای کمتری برای نواختن داشته باشد، به همین دلیل بهتر است برای شروع به سراغ فلوت رکوردر و یا پن فلوت سرخپوستی از جنس بامبو بروید. فلوتهای چوبی عموما به هنگام نواختن نیاز به حجم هوای بیشتری دارند و برای نوازندگان حرفهای، گزینه مناسبتری هستند.
به طور کلی اگر میخواهید یک نوازنده حرفهای فلوت باشید، باید روی مهارت نفسگیری و قدرت نفس خود کار کنید. این کار با تمرینهای زیاد، تمرکز و ورزشهایی همچون شنا امکانپذیر است.
۶) وزن ساز
به طور کلی هر چه وزن ساز مورد نظر شما کمتر باشد، در دست گرفتن و کنترل آن آسانتر خواهد بود، به همین دلیل اگر نوازندهای مبتدی هستید، بهتر است به سراغ فلوتهای با وزن کمتر بروید. فلوتهای چوبی عموما وزن بیشتری دارند و کنترل آنها نیازمند مهارت بیشتری است.
۷) سلامت پد های اسفنجی
زیر کلیدهای فلوت، پدهای رنگی و اسفنجی قرار دارد که باید حفرههای تعبیه شده در آن بخش از ساز را به خوبی بپوشانند. هنگام خرید فلوت توجه کنید که این پدهای اسفنجی کاملا سالم و عاری از هر گونه آلودگی باشند. همچنین این پدها قابلیت تعویض دارند و میتوانید پس از گذشت مدتی آنها را تعویض کنید.
۸) ساختار لبه فلوت
جنس قسمت سر فلوت، در کیفیت صدای آن بسیار مهم است. به همین دلیل اگر توانایی خرید فلوت نقره را ندارید، پیشنهاد میکنیم به سراغ فلوتهایی بروید که سری نقره داشته باشند. همچنین توجه کنید که لبه فلوت به گونهای باشد که به هنگام نواختن، لبهای شما را اذیت نکند.
۹) سایز حفره های روی بدنه ساز
فلوتهای با سوراخهای باز عموما برای نوازندگان پیشرفته گزینه مناسبی هستند. این مدل فلوتها مقاومت هوای کمتری دارند بنابراین اجرای نتها به کمک آنها آسانتر خواهد بود. در این نوع فلوت ممکن است نیاز داشته باشید که تنظیمات را بهگونهای انجام دهید که از سوراخ باز به سوراخ بسته تغییر کند و سوراخها را با استفاده از انگشتان خود ببندید تا نت مورد نظرتان با کیفیت بهتری تولید شود.
۱۰) کلید Inline G
کلید inline G روی صدا تأثیر نمیگذارد و این یک ترجیح شخصی است که بخواهید از آن استفاده کنید یا خیر. این کلید فقط دسترسی به یک کلید را سختتر میکند. اگر دستان کوچکی دارید یا عادت دارید که با کلید جی افست بنوازید، این گزینه برای شما کارآمد خواهد بود.
۱۱) به سراغ ساز های با کیفیت بروید
درست که است که باید متناسب با جیبتان خرید کنید اما فلوتهای خیلی ارزان نیز زنگهای خطر را به صدا در میآورند. شک نداشته باشید که این مدل اجناس از کیفیت پایینی برخوردار هستند و امکان دارد شما را از یادگیری ساز دلسرد کنند. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم بودجه خود را صرف خرید یک ساز با کیفیت و با طول عمر بلند مدت کرده و پولتان را هدر ندهید. بهتر است بار اول هزینه بیشتری برای خرید یک ساز با کیفیت پرداخت کنید و از کیفیت بهترین فلوت لذت ببرید تا اینکه پس از مدتی مدام پول تعمیرات بدهید.
معمولاً سازهای ارزان قیمت هنگام نواختن صدای خوبی ندارند و حتی حرفهایترین نوازندهها هم نمیتوانند آن را بنوازند. بنابراین اگر یک نوازنده مبتدی با یک فلوت بیکیفیت شروع به یادگیری کند، ممکن است اعتماد به نفس خود را از دست بدهد و فکر کند به اندازه کافی در این زمینه استعداد ندارد، حال آنکه تمام این مشکلات به دلیل کیفیت نامرغوب ساز است!
۱۲) لوازم جانبی
کیس نگهداری فلوت را به خوبی بررسی کنید تا دچار ایراد یا آسیبدیدگی نباشد. جنس داخل آن باید از مخمل باشد تا به خوبی بتواند از فلوت شما محافظت کند. همچنین مخمل را بررسی کنید تا از جعبه جدا نشده باشد.
آیا اجاره کردن فلوت به صرفه است؟
به شما پیشنهاد میکنیم که اگر پول کافی برای خرید فلوت مناسب را ندارید، گزینههای دیگری هم برای شما وجود دارد. یکی از آنها اجاره کردن ساز است. بسیاری از فروشگاهها یا حتی مؤسسات آموزش موسیقی میتوانند به شما ساز مورد نظرتان را اجاره بدهند. این مورد به شما کمک خواهد کرد که هم از یک ساز خوب استفاده کنید و هم در صورتی که در بین راه دریافتید که علاقهای به نواختن فلوت ندارید، برای خرید ساز هزینه اضافه نکرده باشید.
فلوت دست دوم
یکی دیگر از راههای پیش روی شما خرید ساز دست دوم است. افراد بسیاری هستند که به دلیل تعویض زمینه موسیقی یا حتی خرید ساز حرفهایتر فلوت قبلی خود را با قیمت مناسبی به فروش میرسانند. این موقعیت میتواند یک فرصت طلایی باشد. البته هنگام خرید ساز را کاملاً بررسی کنید تا آسیب دیده نباشد.
برای آشنایی با بهترین پیانو ها مقاله بهترین برند پیانو را مطالعه نمایید.
سخن پایانی
فلوت یکی از قدیمیترین سازهای شناخته شده در جهان است که بر اساس عقیده بسیاری، قدمت آن به هزار سال پیش باز میگردد. این ساز انواع گوناگونی دارد که میتواند انتخاب بهترین گزینه را کمی دشوار کند. در این مقاله، شما را با انواع گوناگون این ساز را آشنا ساختیم. همچنین نکاتی را مطرح کردیم تا بتوانید با در نظر گرفتن آنها، مناسبترین گزینه را با توجه به سطح مهارت و علاقه خود انتخاب کنید و از نواختن آن و شنیدن صدای دلنشین فلوت لذت ببرید.
برخی سوالات متداول :
۱- فلوت مناسب برای شروع یادگیری کدام است؟
به طور کلی، فلوت ریکوردر یکی از ابتداییترین انواع ساز فلوت است که برای نوازندگان مبتدی و همچنین کودکان گزینه بسیار مناسبی است. این ساز بر خلاف سایر مدلهای فلوت که از پهلو نواخته میشوند، به صورت مستقیم نواخته میشود.
۲- تفاوت پن فلوت سرخپوستی چوبی با پن فلوت بامبویی چیست؟
پن فلوت ساخته شده از چوب با کیفیت بامبو ظرافت بیشتری دارد، سبکتر بوده و به حجم هوای کمتری برای نواختن نیاز دارد؛ به همین دلیل برای افراد مبتدی گزینه بسیار خوبی است. اما پن فلوت سرخپوستی چوبی وزن بیشتری دارد، به همین دلیل کنترل آن به هنگام نواختن دشوارتر است. همچنین نیاز به حجم هوای بیشتری برای اجرای صحیح نتها دارد. بنابراین برای نوازندگان حرفه ای گزینه مناسبتری خواهد بود.
۳- فلوت از کجا بخرم؟
برای خرید فلوت میتوانید هم به صورت حضوری به فروشگاههای آلات موسیقی و مراکز معتبر مراجعه کنید و هم میتوانید به صورت اینترنتی سفارش خود را ثبت نمائید. امروزه فروشگاههای اینترنتی بسیار زیادی وجود دارند که میتوانند ساز مورد نظر را تهیه کرده و برای شما ارسال کنند. هنگام خرید حضوری و یا غیر حضوری، حتما از شرایط گارانتی و خدمات پس از فروش ساز خود اطمینان حاصل کنید.
۴- مدت زمان یادگیری پن فلوت چقدر است؟
یکی از سوالات متداول هنرجویان مبتدی این است که یادگیری فلوت چقدر طول میکشد؟ یادگیری هر سازی و از جمله فلوت، نیازمند تمرین و تکرار مداوم و مستمر است. یکی از مهمترین چالشهای یادگیری این ساز، فرا گرفتن تکنیک نفس گیری است که هنرجو باید با تمرینهای منظم، مهارت خود را در این زمینه تقویت کند. به طور کلی اگر شما روزانه مدت زمانی را به تمرین اختصاص دهید، پس از گذشت مدت زمان کوتاهی (۱تا ۲ سال) میتوانید بر نواختن برخی قطعهها تسلط یابید. اما اگر قصد یادگیری حرفه ای این ساز را دارید، به ۳ تا ۴ سال زمان نیاز است.
۵- آیا یادگیری فلوت سخت است؟
فلوت، یک ساز بادی است که همانند سایر سازهای موجود در جهان، برای یادگیری آن باید تلاش فراوانی کرد. یادگیری این ساز چندان مشکل نیست و تنها چالشی که هنرجویان با آن مواجه میشوند، روش صحیح نفسگیری است که آن هم با تمرین و تکرار منظم، قابل دستیابی است.
۶- فلوت کلیدی چند نت دارد؟
این فلوت از نت «دو»ی زیر پنج خط حامل تا نت «ر» یعنی ۳ اکتاو و سه نت را شامل میدهد.
در مورد خرید فلوت dizi باید چیکار کنیم؟
سلام
فلوت dizi یکی از مدلهای فلوت چینی است که خرید و فروش آن در ایران به ندرت انجام میشود. اما برای تهیه آن میتوانید از آنلاین شاپها و یا سایتهایی استفاده کنید که این محصول را برای شما خریداری کرده و به ایران می آورند. البته ممکن است مدت زمان کوتاهی به طول انجامد.
برای یافتن این سایتها نیز میتوانید در گوگل جستجو کرده و با بررسی شرایط تحویل و موجود داشتن کالا، نسبت به سفارش این ساز اقدام کنید.
ممنون از همراهیتون
گام اول برای شروع فلوت چیست؟ مرسی که انواع فلوت رو معرفی کردید.
در گام اول، تهیه فلوت نکته مهمی است که باید در نظر داشته باشید .بعد از تهیه یک ساز با کیفیت، می توان از طریق آموزشگاه موسیقی و یا تدریس خصوصی فلوت در ایام کرونا آموزش را آغاز کرد و همانجا کتاب و لوازم مورد نیاز را به شما معرفی میشود